برای شنیدن داستان هات ویلز، اول از همه باید با غول اسباب‌بازی دنیا یعنی کمپانی متل آشنا بشیم. Mattel یک شرکت آمریکایی تولید کننده اسباب‌بازی هست که در سال 1945 تأسیس شد. مشهورترین برندهای متل شامل باربی (Barbieهات ویلز (Hot Wheels)، و فیشر پرایس (Fisher-Price) هستن. متل همواره به دنبال ایجاد محصولات و تجربیات نوآورانه هست تا موجب سرگرمی مخاطبان و رشد کودکان از طریق بازی بشه.

mattel

طراحی دنیایی منحصر به فرد

این عنوان، چالش پذیرفته شده هات ویلز از ابتدا تاکنون بوده و هست. برای مالک کمپانی بزرگ متل (الیوت هندلر) و همسرش روث، تصاحب دنیای اسباب‌بازی دخترانه با برند باربی کافی نبود و همین جرقه‌ای شد تا دست بر روی پرطرفدارترین بازی پسرانه یعنی ماشین بازی بذارن. مالکان متل برای اجرای طرح اولیه خود از طراح شرکت جنرال موتورز و یک دانشمند موشکی گرفتن و نتیجه اون چیزی شد که امروز می‌شناسیم، هات ویلز!

روث هندلر

1968 مصادف با تولد هات ویلز

هندلر پسرش کنت رو در حال بازی با ماشین‌های مچ باکس Matchbox مشاهده کرد و تصمیم گرفت خطی برای رقابت با Matchbox ایجاد کنه. هات ویلز مثل بقیه برندهایی که به دنبال رقابت با مچ‌باکس بودن، هیچ ایده‌ای رو کپی برداری نکرد و دنیایی فانتری و متفاوت نسبت به ماشین‌های واقعی ساخت. طراحی بدنه، رنگ‌آمیزی، جنس لاستیک‌ها و نسبت‌های متفاوت، وجه تمایز اصلی هات ویلز با دیگر برندها شد. اولین خط خودروهای Hot Wheels، معروف به The Original Sweet 16 بود که اولین خودروهای سری Red Line رو تولید کردن. دلیل نام‌گذاری Red Line به خاطر تایرهایی که دارای نوار پین قرمز رنگ در طرفین خود بود. از 16 مدل طراحی شده مجموعه The Original Sweet، طراحی 11 تاشون به عهده هری بنتلی بردلی با کمک هندلر و رایان بود. اولین محصول تولید شده یک “کامارو سفارش” به رنگ آبی تیره بود.

شکوفایی برند Hot Wheels یک موفقیت خیره کننده بود. این برند از همان سال 1968، صنعت ماشین‌های دایکاس رو کاملاً دگرگون کرد و رقبای بزرگی مثل Matchbox رو وادار کرد تا در مفاهیم طراحی و ساخت خودشون بازنگری کنن و برای بازیابی فروش و از دست رفته‌شون، تلاش بیشتری کنن. با رفتن هری بنتلی بردلی از متل، یک نیرو خوب به نام ایرا گیلفورد جایگزین شد. گیلفورد که به تازگی کرایسلر رو ترک کرده بود، به سرعت کار طراحی مدل‌های بعدی Hot Wheels رو پذیرفت.

hot wheels 1968

موفقیت خط تولید 1968 هات ویلز با عرضه‌های سال 1969 تثبیت شد که با آن Hot Wheels عملاً خود را به عنوان پرطرفدارترین برند مدل‌های ماشین اسباب‌بازی در آمریکا معرفی کرد. Splittin’ Image، Torero، Turbofire، و Twin Mill بخشی از سری “Show & Go” بودن و اولین طرح‌های اصلی داخلی توسط Hot Wheels به شمار میرن.

پیست‌های مسابقه‌ای هات ویلز

متل برای تکمیل شاهکار خودش، تولید پیست‌های اسباب‌بازی رو آغاز کرد و طی سالیان متوالی، اون رو تبدیل به یک انتخاب هیجان‌انگیز کرد. این پیست‌ها رو همه با ریل‌های نارنجی رنگ و پیچ و تاب خودرن ماشین‌ها در اون به خاطر میارن. استفاده Hot Wheels از لاستیک‌های پهن و باکیفیت پلاستیکی، اصطکاک بسیار کمتری نسبت به چرخ های فلزی یا پلاستیکی باریک مورد استفاده در اتومبیل‌های دیگه ایجاد می‌کرد. ماشین های Hot Wheels طوری طراحی شده بودن که به راحتی و با سرعت بالا بچرخن، که در اون زمان یک نوآوری بزرگ بود.

hotwheels Track

هات ویلز در دهه 1970

سال 1970 سال بسیار موفقی برای Hot Wheels بود، بنابراین متل شعار تبلیغاتی جدیدی رو برای خودروها معرفی کرد: Go With the Winner (همراه قهرمان باش!). با این حال، سال‌های 1972 و 1973 به کندی سپری می‌شدن. تنها هفت مدل جدید در سال 1972 ساخته شد. از 24 مدلی که برای سال 1973 ظاهر شد، تنها سه مدل جدید بودن. همچنین خودروها از رنگ‌های Spectraflame داخلی Mattel به رنگ‌های لعابی عمدتاً ضخیم و یک‌دست تغییر کردن. در سال 1974، هات ویلز خط “Flying Colors” رو معرفی کرد که به احیای فروش کمک کرد. در سال 1977، «Red Line» به تدریج حذف شد و خطوط قرمز دیگر روی چرخ‌ها چاپ نشد. در این دوره به تدریج، گرایش به دور شدن از ماشین‌های فانتزی و حرکت به سمت خودروها و کامیون‌های واقعی‌تر، مانند اکثریت رقبا، به وجود اومد.

Polyglas

1977-1988: سال‌های پرهیاهو لاستیک‌های هات ویلز

در سال 1981، چرخ‌های Hot Ones معرفی شدن که ادعا می‌کردن که دارای محورهای نازک‌تر برای سرعت بیشتر، همراه با انطباق بیشتر با سیستم تعلیق هستن، چیزی که تولیدات قدیمی‌تر Hot Wheels فاقد آن بودن. پس از آن چرخ‌های Ultra Hot در سال 1984 معرفی شدن. Hot Wheels به مرور شروع به ارائه مدل‌های مبتنی بر خودروهای اسپرت و اقتصادی دهه 1980 کرد، مانند Pontiac Fiero یا Dodge Omni 024، علاوه بر مدل‌های معمولی «Hot Rod» که تولید می‌کرد. در سال 1983، سبک جدیدی از چرخ به نام Real Riders معرفی شد که دارای تایرهای لاستیکی واقعی بود. با وجود این واقعیت که اونها بسیار محبوب بودن، خط Real Riders به ​​دلیل هزینه های تولید بالا عمر کوتاهی داشت.

در اواخر دهه 1980، طرح رنگی بسته‌بندی به رنگ آبی شد که به مرور پایه رنگ‌های Hot Wheels شد و هنوز هم استفاده میشه. دو نوآوری دیگر به طور مختصر در خودروهای Hot Wheels در دهه 1980 معرفی شد: تغییر رنگ حرارتی و وسایل نقلیه چرخشی (“Crack-Ups”). اولی قابلیت تغییر رنگ ماشین بود که با استفاده از آب سرد یا گرم اتفاق می‌افتاد. دومی ماشین‌هایی با صفحات مخصوص بودن که در تماس با آن می‌چرخیدن.

در دهه 1980، هات ویلز با بخش شورلت موتورز جنرال موتورز دچار مشکل شد. در سال 1982، شورلت کوروت به سبک بدنه خمیده “ماکو شارک” که تقریباً 15 سال تولید می شد پایان داد و جنرال موتورز اعلام کرد که کوروت دوباره طراحی خواهد شد. در سال 1983، شورلت شروع به تولید C4 Corvette کاملاً جدید کرد، اما مشکلاتی در خط مونتاژ داشت که باعث شد تا تولید 6 ماه به عقب بیافته و باعث شد که دپارتمان بازاریابی جنرال موتورز پس از تکمیل تولید، تمام سال‌های 1983 را به‌عنوان سال‌های 1984 برچسب‌گذاری کند تا به نظر عموم برسد که تمام محصولات C4 Corvette جدید زودتر از موعد به بازار آمدن. اما Hot Wheels قبل از رونمایی رسمی جنرال موتورز، مدل جدید کوروت رو طراحی کرد. جنرال موتورز خشمگین شد و تقریباً همکاری خودش با Mattel رو قطع کرد.

Chevrolet

تحولات Hot Wheels در دهه 90 میلادی

اوایل دهه 90 میلادی، Mattel ماشین‌های خودش رو شماره‌گذاری کرد تا روی کارت‌های بسته بندی آبی، قابل تشخیص باشه. در سال 1995 خودروها به سری‌های مختلف تقسیم شدن. یکی از اون سری‌ها، (1995) بود که شامل تمام ماشین‌های اون سال بود. سری Treasure Hunt یکی دیگه از سری‌های اون سال‌ها بود. فروش مدل‌های سری با برنامه دیگری که در آن سال به نام «برنامه Bonus Car» معرفی شد، افزایش یافت و باعث شد فروشگاه‌های سراسر کشور با کمبود موجودی هات ویلز رو به رو بشن. با رسیدن موفقیت‌های پی در پی، متل Tyco Toys رو در سال 1997 خریداری کرد و در کنار اون، رقیب بزرگ خودش شرکت Matchbox رو هم به دست آورد.

hot cars

از سال 2000 تا امروز

در سال 2001 متل پا به به عرصه اینترنت گذاشت و از وبسایت رسمی هات ویلز رونمایی کرد. در سال 2004، Hot Wheels از سری “Hot 100” رونمایی کرد که با استقبال مناسبی رو به رو نشد. هات ویلز که هیچ‌گاه به سرعت ماشین‌هاش راضی نمی‌شد، خط تولید دیگری به نام Faster than Ever راه‌اندازی کرد که اصطکاک رو به طور چشمگیری کاهش داد. هات ویلز در این دوره به تولید برنامه‌های تلویزیونی، انیمیشن و بازی‌های ویدیویی مرتبط با برند خود پرداخت که به ترویج آن در بین کودکان کمک کرد.

HOT WHEELS UNLEASHED

حرکت به سمت ماشین‌های رادیو کنترلی، مسیر تازه‌ای را برای این شرکت ترسیم کرد. گرچه با گذشت سال‌ها، مردم هنوز هات ویلز رو با ماشین‌های دایکست می‌شناسن. طبق آخرین آمار Circana در سال 2023، ماشین‌های دایکست هات ویلز، پرفروش‌ترین ماشین اسباب‌بازی دنیا هستن. از آخرین اخبار این شرکت میشه به این اشاره کرد که فرمول یک، شراکت چند ساله جدیدی رو با Hot Wheels آغاز کرد. این همکاری در سال 2024 با عرضه یک خودروی بی‌نظیر F1 آغاز شد و ادامه خواهد داشت.

Hot-Wheels